Varför ska jag lackskydda min bil?

Din bil är som din egen hud. Liksom huden har lacken också porer som måste rengöras, behandlas och skyddas. Lacken utsätts för hårda påfrestningar, kyla, snö, sol, slask, tjära, trafikfilm, salt, stenskott mm. Det här gör att bilens lack börjar oxidera och tappa sin lyster.

Ett lackskydd är en ytbehandling som förseglar och förstärker lackytan. En bra investering som bevarar bilens värde. Med lackskydd behöver bilen aldrig mer vaxas!

Vad innebär en lackkonservering?

  • Förrengöring
  • Polering
  • Djuprengöring
  • Aktivering
  • Konservering

Hur utförs behandlingen?

Behandlingen utföres i 5 arbetssteg och är en noggrant utprovad metod. Konserveringskemikalierna är polymerbaserade utan några som helst silikoner eller vaxer. De medför därför inga problem vid t.ex. omlackering. Kemikalien förstärker och förseglar lacken, rostskyddar och bevarar glansen.

För att göra en behandling behöver vi låna bilen minst ett dygn.

Garantin

Vi lämnar en 6-årig systemgaranti med reklamationsrätt på bilar som är högst 12 månader gamla. Vill man följa garantiprogrammet ska man lägga en Top-coat på bilen i 18-månaders intervall under perioden. Då garanterar vi att lacken bibehåller samma glans som när bilen var helt ny.

TOP-COAT – en återbehandling

Top-coat är en återbehandling där man rengör lacken, tar bort smårepor och eventuella beläggningar som kommit på lacken. Man lägger också på ett nytt lager av lackskydd så att den smutsavvisande ytan förstärks.